De natuur in Oostvoorne is in één woord overweldigend.

Wonen in Oostvoorne

Nieuwe bewoners: De familie Boertje vertelt

Aad en Martha Boertje

Aad en Martha gaan een kilometer verderop wonen.

Op een zonnige woensdagmiddag zitten we aan de Chloralaan in Oostvoorne. Aad en Martha zijn bij de notaris geweest. Ze gaan van de Chloralaan naar de Elisabethhof, gelijkvloers wonen en niet meer de zorg voor de tuin. Het huis én die tuin was bijna 25 jaar hun liefde, nu is het tijd voor een nieuwe stap. Een schitterend appartement, maar natuurlijk wel in ‘hún’ Oostvoorne.

Q: Aad en Martha, jullie Oostvoorne, vertel eens, hoe en waarom is het zo gekomen?
Aad begint te vertellen. In zijn ogen zie je de herinneringen voorbij komen:“In 1966 waren wij inwonend bij mijn schoonouders in Rotterdam. Zo ging dat in die tijd. Ik ging toen in de Botlek werken en een collega maakte me erop attent dat er zulke leuke nieuwbouw was in Oostvoorne. We gingen kijken en waren gelijk verknocht én verkocht. Zo kwamen we in ’66 aan de Houtsnip terecht. In 1988 kregen we de kans om naar de Chloralaan te verhuizen. We hebben hier bijna 25 jaar met ontzettend veel plezier gewoond. Maar het onderhoud word ons gewoon te veel. Oostvoorne is ons dorp, we hebben het omarmd vanaf 1966. Enerzijds komt dat door de natuur, anderzijds is het de rust, het dorpse, wat wij zo heerlijk vinden. Onze zoons zijn hier groot geworden, wij hadden ons geen mooier plekje kunnen voorstellen met z’n vieren.”

Q: Uiteraard kenden jullie de Elisabethhof al, waarom hebben jullie pas nú gekocht?
Aad lacht: “Uiteraard kennen we de Elisabethhof, die is wat moeilijk te missen in Oostvoorne! Het ging eigenlijk heel apart. Toen ik voor de zovéélste keer met mijn zoon zat te praten over blijven of weggaan, vroeg mijn zoon plotseling of we wel gezien hadden dat er nu (op het bouwbord van de Elisabethhof, red.) bijstond dat de inruil van onze eigen woning bespreekbaar was. En toen waren we gelijk helemaal om. Op enig moment zegt je verstand wat je moet doen. We wonen straks niet alleen gelijkvloers in een schitterend appartement, maar we komen straks ook meer in het leven te staan. De Elisabethhof ligt vlak naast het centrum. Als er straks iets te doen is in het centrum, trek ik mijn sloffen aan en zijn we er gezellig bij. De bushalte aan de overkant, de winkels, de apotheek, alles is op steenworp afstand. Kijk, wonen in de Elisabethhof heeft natuurlijk héle grote voordelen.”

Q : De inruil van jullie woning was dus de trigger, hoe is dat gegaan?
Aad vervolgt: “Dat ging heel fijn. Ad van de Graaf van VORM, een aardige vent, kwam gelijk met de makelaar mee en legde ons uit hoe alles zou gaan verlopen. Dat ging allemaal heel open en eerlijk. De onderhandeling , als je het zo al wilt noemen, was heel open. Er was geen vraag te veel. Door twee taxateurs, waaronder onze eigen makelaar, werd een waardebepaling gemaakt en daar rolde een eerlijke prijsstelling uit, waar wij ons prima in konden vinden. Zo verhuis je op een goede manier en zonder financieel risico”. Aad grapt: “Het hielp ook dat Ad en ik een liefde delen en die liefde heet Feijenoord! Nee hoor, alles ging keurig netjes, we kregen van Ad een optie op de modelwoning en konden ook nog eens voor een goede prijs wat spulletjes overnemen die we graag wilden hebben, zoals de lampen en de tuinset op het balkon”

Q : Het financiële gedeelte, bij de bank, hoe ging dat?
Aad wordt weer serieus: “We zijn niet bij de bank geweest. Ad wees ons erop dat VORM ook dat zélf deed. VORM heeft eigen onafhankelijke hypotheekadviseurs. Wij kregen Marco Bijl over de vloer en dat was voortreffelijk. Op geen enkel moment kregen we het gevoel dat er iemand aan tafel zat die het alleen maar wilde hebben over zijn eigen ervaringen en wensen, die zijn eigen ideeën wilde doordrukken, want aan dat soort gedrag, wat je maar al te vaak meemaakt, hebben wij zó’n hekel. Dat idee hebben wij bij de bank bijvoorbeeld wel, dat is echt een ander soort mensen. Nee hoor, dit ging helemaal over óns, over onze wensen. Wij kregen verschillende mogelijke oplossingen aangeboden, die rustig werden besproken, meerdere keren zelfs, op een manier zodat wij het ook echt begrépen. Dat hebben we anders meegemaakt. Het ging fantastisch. We hebben een mooie hypotheek, geen dubbele maandlasten of dat soort ellende en met het verrassende maandlastenplaatje wat eruit kwam, wonen we straks compleet onbezorgd in ons nieuwe appartement. En voordat ik het vergeet: Lorraina van VORM Finance, die alles voor ons geregeld heeft met de notaris, is een lieverdje, de warme manier waarmee ze ons op de hoogte hield is bijna niet meer van deze tijd!”

Aad en Martha, bedankt voor jullie mooie woorden. Dit is zoals wij het bij VORM 100 jaar geleden al deden en zoals we het over 100 jaar nog zullen doen. Nog vele mooie jaren in Oostvoorne, het dorp waar jullie zo van houden.

Bron: http://www.wonenhofwijk.nl/content/Aad_en_Martha_Boertje/224

Concept en algehele realisatie: Only the Brave