De natuur in Oostvoorne is in één woord overweldigend.

Wonen in Oostvoorne

Nieuwe bewoners: De familie Liepert vertelt

Hans en Nancy verhuizen naar Oostvoorne

Op een mooie dinsdagavond zitten we in Hoogvliet aan tafel bij Hans en Nancy. Vanuit hun fraaie penthouse, waarvan de inrichting herinneringen oproept aan Afrika (een passie die we delen) zien we kilometers ver de omgeving. Een adembenemend panorama. En toch hebben Hans en Nancy ervoor gekozen om dit panorama juist achter zich te laten. Tijd voor wat vragen en antwoorden!

Q: Hans en Nancy, van Hoogvliet naar Oostvoorne, vertel eens?
Nancy :“We voelen ons hier al een tijdje niet meer helemaal thuis, ondanks het mooie uitzicht. Hoogvliet heeft een andere sfeer dan Oostvoorne. Ik ken Oostvoorne, omdat ik er werk en ja, het is een heel ander gevoel, een andere beleving. Hans vult aan: “Kijk, als je gaat verhuizen wil je het mooiste huis, op de mooiste plek, in de leukste plaats. Ik heb een drukke baan en als ik Oostvoorne binnenrijd word ik rustig. Een soort oase van rust, dat gevoel. Oostvoorne is een combinatie van strand, bos en duingebied. Gewoon de ideale combinatie.

Q: En waarom is het de Elisabethhof / De Burcht geworden?
Nancy trapt weer af: “We hebben ook wel naar bestaande woningen, huizen met tuintjes, gekeken in Oostvoorne, maar dat was het toch allemaal nét niet. En toen zagen we plotseling een advertentie, schitterend appartement mét open haard. Dat triggerde ons. Hans vult lachend aan: “Het was uiteraard niet alléén die open haard, we kenden de Elisabethhof uiteraard al wel en het is natuurlijk schitterend wonen”. Nancy vervolgt: “Ja, en het is ook véilig wonen. Achter dubbele deuren, heerlijk, wij zijn echt mensen voor een appartement. Een tuin? Voor driekwart van de tijd gebruik je hem niet, maar het bijhouden en de kosten krijg je wel op je bord. Wij gaan voor gemak, woonoppervlak en veiligheid. En toen de makelaar ons de verschillende appartementen liet zien waren we gelijk verliefd. Als je zó in Oostvoorne kunt wonen, koop je geen bezit, dan koop je een ervaring!”

Q : En toen kreeg je dus te maken met VORM, die eigenwijze club, die het veelal allemaal zelf doet. Hoe was dat?
Hans: “De makelaar heeft ons de appartementen laten zien en daarna kwam Ad van de Graaf van VORM gelijk in beeld. De makelaar van Van der Hoek was absoluut een aardige vent en hij heeft het goed gedaan, maar in het algemeen hebben wij het niet zo op makelaars. . Direct met Ad in gesprek was prettig, want ‘What you see is what you get’. Je merkt dat je met de ‘bron’ praat en dat is heerlijk. Geen overbodig heen en weer verkeer met allerlei stoorzenders. Er zit een enorme know how en bevlogenheid. En die wordt op een eerlijke manier over tafel gebracht.

Q : Jullie hebben dit penthouse en dat moest verkocht worden. Hoe is dat gegaan?
Hans wordt serieus: “Bij de Elisabethhof adverteren jullie met ‘inruil eigen woning bespreekbaar’. Voor ons was dat een absolute must, anders hadden we deze stap niet gezet. Ook op dit punt was Ad volkomen duidelijk. Het proces was helder, Ad vertelde ons precies wat er van moment tot moment zou gebeuren en waaróm. De prijsstelling en de inruil van onze woning ging eerlijk en reëel. Ook geen dubbele maandlasten. Dus nee, ook op dit punt geen onvertogen woord.”

Q : En toen kwam VORM Finance om de hoek kijken. De financiële begeleiding, hoe hebben jullie dat ervaren?
Nancy: “Ad gaf aan dat jullie dat ook het hypotheekadvies zélf deden, en hij beschreef daar prima jullie Non-Profit insteek in. Wij dachten direct: ‘dat is iets voor ons!’ En dat kwam ook volledig uit. Marco kwam op bezoek, vier keer zelfs en het was een verademing”. Hans vervolgt: “Je verwacht dat er iemand met een rekenmachine binnen komt rennen en dan zo snel mogelijk weer weg wil, want dat zijn wel onze ervaringen uit het verleden. Hoe anders is het dan als iemand eerst wil weten hoe wij in het leven staan, wat onze doelstellingen zijn en dat dát het vertrekpunt is. Echt uniek. Van alle keren dat we verhuisd zijn is dit de eerste keer dat iemand vraagt wat, maar vooral waaróm we het zo willen. De maandlast en de hypotheekconstructie, alles past bij ons, het werd op ons lijf geschreven, écht maatwerk. Een fikse bijdrage van VORM in onze hypotheek hielp uiteraard óók stevig. Wat we ontzettend hebben gewaardeerd is verder de rust in het verhaal, iedere keer werd ons gevraagd om er goed over na te denken en onze vragen te bundelen zodat we samen naar de antwoorden konden luisteren. We hebben een hypotheek die volgens ons niet beter kan. Dat weten we 100% zeker, want we hebben uiteraard ons oor ook nog wel even ergens anders te luisteren gelegd, maar wat daar uitkwam, daar werden we niet zo blij van…. Voor een goedkóper appartement kwamen we wat maandlasten betreft dúúrder uit! Al met al kan ook dit aspect niet beter in onze ogen.

Q : Nog iets voor de rondvraag?
Eh, nee? Behalve dan dat we superblij zijn met het hele proces en hoe het gegaan is. Want laten we eerlijk zijn, het is een forse stap, maar als het hele proces zó ingericht wordt en als je op deze manier geholpen wordt, dan dúrf je die stap te zetten omdát je er een goed gevoel bij hebt.

Geen onvertogen woord en daar zijn we buitengewoon trots op. Mensen die zo enthousiast zijn over ons product op deze manier kunnen helpen is een mooi iets. Hans en Nancy, alle geluk van de wereld in ‘jullie’ Oostvoorne!

Bron: http://www.wonenhofwijk.nl/content/Hans_en_Nancy_Liepert/225

Concept en algehele realisatie: Only the Brave